Andere ideeën over opvoeden dan je omgeving?

Soms lijkt het wel alsof de wereld een andere taal spreekt dan jij. Je hoort en ziet andere dingen, je hebt een andere mening, een andere kijk op opvoeden. Er zijn weinig mensen bij wie jij je als ouder gezien en gehoord voelt.

Waarschijnlijk heb je een gevoelig kind. Een sensitief kind, misschien wel hooggevoelig. Anderen zien niet wat jij ziet en zijn veel stricter en strenger dan jij. Toch weet je over het algemeen best wel wat je wilt en waar je naar toe wilt met je kind. Maar als er weinig back-up voor je is en je te weinig gelijkgestemden treft, dan kan het soms moeilijk zijn om te blijven staan waar je voor staat. Dan ga je met momenten toch twijfelen aan jezelf.

Bewust opvoeden

Waarschijnlijk ben je een bewuste ouder. Maak je mooie, afgewogen keuzes. Keuzes die niet iedereen begrijpt en waar niet iedereen achterstaat. Keuzes die wel wat zeggen over wie jij bent en waar je staat. Niet altijd is er direct opvoedsteun of -ondersteuning nodig.

Ouders hebben geen behoefte aan kritiek en oordelen, maar willen zich, net als hun kinderen, gezien en gehoord voelen. Contact met gelijkgestemde ouders kan daaraan een belangrijke bijdrage leveren.

Direct een luisterend oor? Dat kan.

Je bent welkom met alle vragen of zorgen die je hebt over je kind en/of over opvoeden.

Bellen met onze opvoedlijn kan iedere dag van 8.00 tot 22.00 uur. Praten helpt en geeft ruimte. Je gezien en gehoord weten, helpt je verder. Het geeft jou als ouder ademruimte om weer verder te kunnen. Opvoeden doe je 24/7. Ook jij hebt soms ruimte nodig om te ontladen en af te schakelen. Wanneer je piekert over je kind, twijfelt of je het wel goed doet of omdat je partner het niet met je eens is, geven wij je graag een steuntje in je rug, zodat jij weer verder kunt.

Lees verder over:

  • Een fotoreading: als je wilt weten wat er werkelijk in jouw kind omgaat.
  • Opvoedcoaching

Coaching

Nieuwetijdsopvoeden is opvoedcoaching gespecialiseerd in gevoelige, hoogsensitieve kinderen en nieuwetijdskinderen. Het is onze intentie om problemen daar op te lossen, waar ze ontstaan zijn.

Spiegels

Vaak zijn nieuwetijdskinderen haarfijne spiegels voor emoties, oude pijn en blokkades van hun ouders. Door met ouders hierover in gesprek te gaan, kunnen we kinderen zoveel mogelijk uit de wind houden en, nogmaals, de problemen daar oplossen waar de pijn zit. Onze begeleiding, coaching en ondersteuning wordt enkel en alleen aangeboden in groepen, zodat ouders herkenning en erkenning bij elkaar vinden. Vaak is hetgeen je zelf ervaart, bij een ander heel herkenbaar en makkelijker te zien en te horen. De groepsdynamiek draagt daarin bij aan elkaars succes. Ook het gevoel van anders-zijn of er-alleen-voorstaan kan in een groep met gelijkgestemden verzachten en helen.

Dit kind, in dit gezin, in deze situatie, nu.

Dat neemt niet weg dat wij ons steeds weer inspannen en hard zullen maken voor persoonlijke adviezen en tips individueel afgestemd op jouw kind, jouw gezin, jouw situatie. Anders dan in de reguliere zorg werken we niet met generieke adviezen gebaseerd op gedrag, zoals ADHD of autisme. We zien het gedrag van je kind als de manier waarop je kind communiceert. Het vertelt daarmee wat het mist, wat het voelt, waar het naar verlangt of waar het last van heeft. Het is aan ons, ouders en professionals, om het gedrag te vertalen in behoeftes en daarmee het sleuteltje naar het hart van je kind te vinden.

Onvoorwaardelijk

Het gaat nooit over schuld. Iedere ouder wil het beste voor zijn/haar kind. Het zijn oude kindpijnen, blinde vlekken en patronen die ons verhinderen om te zien wat er werkelijk in essentie is. Om dat te kunnen zien, is er vaak een verandering in inzicht nodig. Groei en bewustwording vragen het loslaten van oude pijn. Wonden die je eerder in je leven hebt opgelopen, als kind, puber, of jong-volwassene, mogen geheeld worden. Daar help ik je graag bij.

Conchita
van Dijk

Mijn passie voor kinderen en opvoeden is vanaf het begin de drijfveer geweest en zal me ook in de toekomst steeds weer blijven motiveren. Het team van Nieuwetijdsopvoeden weet dat ieder kind uniek en anders is. Daarom streven we ernaar zo naadloos mogelijk aan te sluiten op jouw gezin en je kind. Het ene boze kind is nou eenmaal het andere niet. De situatie en historie zijn altijd bepalend. Daarom is er een persoonlijke aanpak voor ieder kind.

Mijn eigen ervaring, subtiele afstemming op kinderen, en het diepgaand innerlijk-kind-werk dat ik zelf heb verzet, zorgt ervoor dat er geen lading, spanning of blokkades zitten tussen mij en een kind. Daardoor is er een open communicatie mogelijk en laten kinderen mij gemakkelijk toe in hun gevoels- en gedachtewereld.

Dat contact neem ik mee in de begeleiding en coaching. Het stelt me in staat om de vertaalslag te maken van het gedrag en de communicatie van je kind naar concrete adviezen, tips en coaching in de opvoeding van je kind. Je kind heeft het nodig om zich gehoord en gezien te voelen om helemaal zichzelf te kunnen zijn. Doordat kinderen intuïtief voelen en weten dat ik hen kan zien en kan horen, kan er vaak al heel snel (zelfs in voorbereiding en aanloop naar een eerste afspraak) verandering zichtbaar worden.

Intuïtief leiderschap in de nieuwe tijd

Ben je niet alleen ouder, maar ook kindprofessional? Bijvoorbeeld als kindercoach, leerkracht of pedagogisch medewerker? Wil je weten wat Nieuwetijdsopvoeden voor jou als professional kan betekenen? Lees dan hier verder.

Chat openen
1
Zorgen over je kind?
Zorgen over je kind?
Vragen over opvoeden?
We helpen je graag.