Zo werkt een KINDERREADING

Download hier de informatiefolder over een kinderreading

Een kinderreading is een reading op basis van één of twee foto’s van je kind. Deze fotoreading van je kind zal ik met de grootst mogelijke zorg, helderheid en integriteit behandelen. Mijn insteek is dat ik je kind help om zich gehoord en gezien te voelen. Daarnaast help ik jou als ouder graag om anders te kijken naar je kind, naar het gedrag van je kind en naar opvoeden. Wanneer je anders gaat kijken, dan ga je vaak vanzelf anders handelen en dat zorgt voor nieuwe mogelijkheden en kansen.

1. Het inschrijfformulier

Na je betaling in de webshop ontvang je direct een inschrijfformulier toe. Daar vul je je
gegevens in. Ook vermeld je daar de vraag of zorg die je hebt over kind. Met het inschrijfformulier mail of app je twee foto’s van je kind. Daarmee kan ik de kinderreading voor je verzorgen.

2. De portretfoto

Voor de kinderreading heb ik een recente portretfoto van je kind nodig. Het is de bedoeling dat je kind hier alleen op staat, zonder broertjes/zusjes/ouders, en zonder huisdieren. Deze portretfoto gebruik ik om in te zoomen op de binnenwereld van je kind. Ik vertel je over wat je kind voelt, welke emoties een rol spelen, waar je kind naar verlangt of wat het nodig heeft.

3. De gezinsfoto

Daarnaast mag je ook een actuele gezinsfoto meesturen. Dat mag, maar het hoeft niet. Aan de hand van de gezinsfoto vertel ik je hoe jouw kind zich in de buitenwereld opstelt. Met welk gedrag het zich staande houdt en waarom het dat op die manier doet. Ik vertel je ook wat het nodig heeft om dat gedrag los te kunnen laten. Daarnaast kan deze foto ook aanvullende informatie geven over het gezin en familie.

4. De reading

Tijdens de kinderreading stem ik me af op de energie van je kind. Ik ga als het
ware op de stoel van je kind zitten en vertel wat er gezien, gehoord, gevoeld of
geweten wil worden. Dat ‘gesprekje’ met je kind kan er ook voor zorgen dat er al
blokkades en onzekerheden worden opgelost. Daarnaast kan ik bijvoorbeeld ook
tips en adviezen geven, waar dat nodig of handig is.

Hier kun je jouw kinderreading direct bestellen.

5. Jouw vragen

In het tweede deel van de reading ga ik de vraag of zorg die je hebt over je kind,
pas beantwoorden. Deze manier van werken zorgt ervoor dat ik zo objectief en
neutraal mogelijk de reading kan doen en zonder oordeel of insteek naar je kind
kan kijken. Daarmee voelt een kind zich het meest volledig gezien en gehoord.
Ook daar kunnen weer tips en adviezen gegeven worden. Er kan dan wat overlap
of herhaling voorkomen.

6. Het verslag

Je ontvangt van deze reading een schriftelijk verslag. Dat stuur ik je toe per mail. Je leest daarin de informatie over de kern van je kind, uit de portretfoto. Daarin komt ook naar boven wat je kind nodig heeft om echt zichzelf te kunnen zijn. Wat je kind nodig heeft of waar het bijvoorbeeld in gehoord en gezien wil worden. Als je ook een gezinsfoto hebt gestuurd, lees je in het verslag ook welke oude kindpijnen of familiethema’s aan de orde zouden kunnen zijn. Tenslotte draag ik in het verslag ook een aantal tips en adviezen aan, die jou en je kind verder zouden hunnen helpen.

Hier kun je jouw kinderreading direct bestellen.

7. Adviezen

Een advies kan soms op een ander punt starten dan je verwacht had. Bijvoorbeeld: je stelt een vraag over het eetpatroon van je kind en je krijgt een advies over knuffelen met je kind. Soms is het nodig om eerst voldoende stevigheid en vertrouwen op te bouwen bij je kind om daarna pas de werkelijke problemen aan te kunnen pakken. Ik vind het belangrijk om aan te sluiten bij het kind door bij de basis van wat het nodig heeft, te beginnen en van daaruit verder te bouwen. Ik
weet dat ouders van hun kinderen houden en met alle liefde doen en willen doen wat ze kunnen voor hun kind. Krijg je dan een advies voor een andere aanpak, dan komt dat soms hard aan. Het gaat nooit over schuld of fout. Gun jezelf vooral de tijd en de ruimte om samen met je kind te mogen leren. Je hoeft niet perfect te zijn. Je mag samen met je kind verder groeien.

8. Nazorg

Heb je achteraf nog vragen over de reading, of zijn er nieuwe vragen of zorgen omhoog gekomen, bel of mail me dan gerust. Napraten kan live en online. Dat valt onder opvoedcoaching. We maken dan een afspraak. De actuele kosten voor zo’n gesprek vind je hier.

Chat openen
1
Zorgen over je kind?
Zorgen over je kind?
Vragen over opvoeden?
We helpen je graag.