pedagogische coaching bij stress en burn-out

Bij deze coaching ligt de focus op het herkennen, erkennen en voorkomen van overprikkeling. Wat gebeurt er waardoor jij geraakt wordt, in je emotie schiet, of gaandeweg de dag leegloopt. Belangrijke voorwaarde voor het voorkomen van overprikkeling is goed leren zorgen voor jezelf. Al die liefde en passie die in het zorgen voor de kinderen gaat, mag in dezelfde mate ook naar jezelf terugstromen. Dan komt er een andere balans in het zorgen voor de kinderen èn het zorgen voor jezelf en hoef je niet meer leeg te lopen.

Beter voor jezelf zorgen klinkt heel eenvoudig, maar blijkt in de praktijk niet zo eenvoudig. Vaak zitten er onbewust toch patronen en blinde vlekken in de weg, die het moeilijk maken om jezelf werkelijk te kunnen zien zoals je bent en jezelf op waarde te kunnen schatten.

Innerlijk kind werk helpt je om de stem van je eigen innerlijke kind te kunnen horen en te gaan voldoen aan je eigen behoeftes. Wanneer jij je in je kindertijd niet gezien en gehoord hebt gevoeld, dan kan jouw innerlijk kind zich verstopt hebben of een muur opgetrokken hebben, om de pijn, teleurstelling of boosheid niet meer te hoeven voelen. Daardoor ben je mogelijk een deel van je veerkracht en flexibiliteit verloren, je speelsheid en onbezorgdheid of zelfs je vitaliteit en levenslust.

In een situatie van stress of burn-out loopt de spanning intern vaak hoger en hoger op en wordt het gevoel van ‘niet gehoord of gezien worden’ weer getriggerd. Door de triggers van je oude kindpijn op te lossen, ontstaat nieuwe ademruimte. Die ademruimte brengt kracht, liefde en moed om de situaties in je huidige leven onder ogen te zien. Door nieuwe inzichten kun je anders handelen en beter hanteren.

Soms zijn er karaktertrekken in het spel, die niet bijdragen aan werkplezier en een effectief en gezond functioneren op de groep en in de organisatie. Perfectionisme, overmatige controle en een scherpe criticus kunnen grote impact hebben op de sfeer, maar ook de effectiviteit, zeker wanneer het allemaal net een beetje tè is.

Ik help professionals te luisteren naar de verschillende stemmen in hun hoofd. Door te onderscheiden welke stemmen afbrekend zijn en welke stemmen opbouwend, kun je een bewuste keuze maken welke stem voor jou centraal mag staan. Ook help ik je nieuwe stemmen ontdekken die rust brengen, meer balans, zachtheid en liefde.

Vaak ontdekken professionals in coachingssessies dat de controleur, de criticus en de perfectionist in hen er niet voor niets zijn. Zij hebben geholpen om te overleven in moeilijke situaties. Wanneer deze getriggerd worden in de huidige werksituatie, is dat een signaal dat deze patronen niet dienend meer zijn en losgelaten mogen worden. Door in te zoomen op de taak die zij voor jou verricht hebben, ontstaat ademruimte. Ademruimte om weer te kunnen ontspannen. Ademruimte om te kunnen afschakelen. Ademruimte om los te kunnen laten. Ademruimte betekent dan ook direct meer geluk en vrijheid in je leven.

Chat openen
1
Zorgen over je kind?
Zorgen over je kind?
Vragen over opvoeden?
We helpen je graag.