Als je kind zich gehoord en gezien voelt, kan het helemaal zichzelf zijn

Wat wil gehoord, gezien, gezegd en geweten worden?

Conchita van Dijk, pedagoog en kindermedium

De afstemming op je kind zal ik met de grootst mogelijke zorg, helderheid en integriteit behandelen. Mijn insteek is dat ik jou en je kind help om elkaar beter te begrijpen. Daarnaast verwoord ik in ons directe contact wat er gezien, gehoord, gevoeld en geweten wil worden over je kind. Ik help jou als ouder om anders te kijken naar je kind, anders te kijken naar het gedrag van je kind èn anders te kijken naar opvoeden. Wanneer je anders gaat kijken, dan ga je vanzelf ook anders handelen en dat zorgt voor nieuwe mogelijkheden en kansen. Tijdens ons online contactmoment heb je direct de kans om aanvullende vragen te stellen en door te vragen tot je begrijpt wat het precies is wat jij kunt doen zodat jouw kind zich gehoord en gezien voelt.

Zo werkt je kinderafstemming

1. GEGEVENS
Na betaling van de kinderafstemming in de webshop, kom je op een contactpagina. Daar vul je je gegevens in. Ook kun je daar een vraag of zorg die je hebt over kind, vermelden. Daar word je ook gevraagd om twee foto’s van je kind te uploaden. Daarmee kan ik de kinderafstemming voor je verzorgen.

2. PORTRETFOTO
Voor de kinderafstemming heb ik een recente portretfoto van je kind nodig. Het is de bedoeling dat je kind hier alleen op staat, zonder broertjes/zusjes/ouders, en zonder huisdieren. Deze portretfoto gebruik ik om in te zoomen op de binnenwereld van je kind. Ik vertel je bijvoorbeeld over wie je kind werkelijk in de kern is en wat het ervaart. Ik vertel je over wat je kind voelt, welke emoties een rol spelen, waar je kind naar verlangt of wat het nodig heeft.

3. GEZINSFOTO
Daarnaast stuur je ook een recente gezinsfoto mee. Aan de hand van de gezinsfoto vertel ik je bijvoorbeeld hoe jouw kind zich in de buitenwereld opstelt. Met welk gedrag het zich staande houdt en waarom het dat op die manier doet. Ik vertel je ook wat het nodig heeft om dat gedrag los te kunnen laten. Daarnaast kan deze foto ook aanvullende informatie geven over het gezin en familie.

4. Afstemming
Voor de kinderafstemming komen we samen in een online bijeenkomst via Zoom. Ik ga tijdens de bijeenkomst als het ware op de stoel van je kind zitten en vertel wat er gezien, gehoord, gevoeld of geweten wil worden. Dat ‘gesprekje’ met je kind kan er ook voor zorgen dat er al blokkades en onzekerheden worden opgelost. Daarnaast kan ik bijvoorbeeld ook tips en adviezen geven, waar dat nodig of handig is.

5. VRAGEN
In het tweede deel van de afstemming ga ik de vraag of zorg die je hebt over je kind, beantwoorden. Deze manier van werken zorgt ervoor dat ik zo objectief en neutraal mogelijk de afstemming kan doen en zonder oordeel of insteek naar je kind kan kijken. Daarmee voelt een kind zich het meest volledig gezien en gehoord. Ook daar geef ik je weer tips en adviezen.

6. DOORVRAGEN EN ADVISERING
Het verschil tussen een reading en afstemming is dat je bij de afstemming direct vragen kunt stellen. Als je iets niet snapt of niet direct kunt plaatsen, geef dat dan vooral aan. Het geeft je de kans om door te vragen tot je begrijpt wat je kunt doen om je kind zich gehoord en gezien te laten voelen. Jouw vragen kunnen leiden tot een verdere verdieping van het contact met je kind. En een betere afstemming in het advies over je kind. Soms kan de informatie best wat confronterend zijn. Daarom is er ook ruimte in de afstemming voor jouw emoties. Je kind ligt je na aan het hart, het is logisch dat je daarin geraakt kunt worden.

Als je dat wilt, dan kun je van jouw kinderafstemming een audio-opname krijgen. Het is belangrijk dat je dat aangeeft aan het begin van de afstemming. Dan kan de opname voor je aangezet worden.

7. ADVIES
Een advies kan soms op een ander punt starten dan je verwacht had. Bijvoorbeeld: je stelt een vraag over het eetpatroon van je kind en je krijgt een advies over knuffelen met je kind. Soms is het nodig om eerst voldoende stevigheid en vertrouwen op te bouwen bij je kind om daarna pas de werkelijke problemen aan te kunnen pakken. Ik vind het belangrijk om aan te sluiten bij het kind door te beginnen bij de basis van wat het nodig heeft en van daaruit verder te bouwen.

Ik weet dat ouders van hun kinderen houden en met liefde alles doen en willen doen wat ze kunnen voor hun kind. Krijg je dan een advies voor een andere aanpak, dan komt dat soms hard aan. Het gaat nooit over schuld of fout. Gun jezelf vooral de tijd en de ruimte om samen met je kind te mogen leren. Je hoeft niet perfect te zijn. Je mag samen met je kind verder groeien.

8. NAZORG
Heb je achteraf nog vragen over de afstemming, of zijn er nieuwe vragen of zorgen omhoog gekomen, bel of mail me dan gerust. Napraten doen we ook online via Zoom. We maken dan een afspraak. De kosten voor zo’n gesprek zijn € 15 per kwartier.

Bestel hier je kinderafstemming

Kinderafstemming
€ 77

Chat openen
1
Zorgen over je kind?
Zorgen over je kind?
Vragen over opvoeden?
We helpen je graag.