Professioneel omgaan met gevoelige kinderen in je groep

Als leerkracht of pedagogisch medewerker ontmoet je een grote diversiteit aan kinderen èn hun ouders. Meer en meer kom je als professional ouders tegen die hun kind betitelen als hoogsensitief of als hooggevoelig. Of die je vertellen dat hun kind een nieuwetijdskind is. Als jij niet weet wat die begrippen inhoudelijk betekenen, dan laat je als professonial wat liggen. Als je vanuit een oordeel of vaststaande mening kijkt en luistert, zullen deze kinderen en hun ouders niet het gevoel hebben dat ze door jou gezien en gehoord worden. Je raakt ouders en kinderen kwijt. Dat creëert een onveiligheid waardoor kinderen in hun ontwikkeling en leren beperkt worden. Dat is geen bijdrage aan jouw professionaliteit en geen bijdrage aan het welzijn van de kinderen in jouw groep.

Het is jouw taak als professional om het sleuteltje te vinden naar de kinderen in jouw groep. Met sommige kinderen heb je van nature een klik. Met andere kinderen minder. Soms is er een verschil in het gemak in omgaan met jongens of met meisjes. Soms is er een bewuste of onbewuste voorkeur voor gevoelige kinderen. Soms zul je kinderen makkelijker zielig vinden door omstandigheden als een scheiding of lichamelijke aandoening.

Wil jij die professional zijn die weet waar ouders het over hebben? Die hen niet van tafel wil schuiven als lastig, maar die met oprechtheid en openheid het sleuteltje met deze ouders en kinderen wil kunnen vinden?

Besef jij dat labels als ADHD en ASS niet altijd matchen met het gedrag dat je bij kinderen ziet, heb je een onderbuikgevoel dat het niet altijd kloppend is en wil je ontdekken wat dat onderbuikgevoel jouw zegt?

Wil jij heldere, concrete informatie hebben over deze onderwerpen, zodat je meer mogelijkheden krijgt om het sleuteltje bij deze kinderen te vinden?

Wil jij je helder laten informeren over hooggevoeligheid, hoogsensitiviteit en nieuwetijdskinderen, zodat jij als professional die informatie kunt plaatsen in de dagelijkse praktijk van opvang en onderwijs?

Wil jij leren hoe je enerzijds je professionaliteit kunt bewaren en anderzijds je kunt openstellen voor de mening van deze ouders en kinderen?

Wil jij niet alleen je professionaliteit bewaren, maar ook groeien in bewustzijn en de spiegels leren zien die deze kinderen zijn?

Heb jij een interesse en voorkeur voor groei en persoonlijke ontwikkeling, dan is dit dè training voor jou!

Chat openen
1
Zorgen over je kind?
Zorgen over je kind?
Vragen over opvoeden?
We helpen je graag.