PEDAGOGISCH COACH ZZP

In de functie van pedagogisch coach/ beleidsmedewerker ZZP ondersteun ik kinderopvang-organisaties bij het implementeren van het beleid in de praktijk en het maken van de vertaalslag van de werkvloer naar passende, voor de GGD verstaanbare, weergave in de beleidsplannen. Ik zie het als mijn taak als pedagogisch coach om een actieve rol te spelen in de verbetering van de kwaliteit in de opvang. Naast het ontwikkelen van het pedagogisch beleid, kan ik met coaching on the job voor u zorgdragen voor het verbeteren van de pedagogische kwaliteit en de ontwikkeling van de pedagogisch professionals.

Uitgangspunt daarbij is het pedagogisch beleid van uw organisatie. Taken die ik voor u kan verrichten, zijn:

  • coaching on the job
  • ontwikkelgesprekken
  • pedagogische werkplannen per groep
  • ondersteuning bij kindobservaties en oudergesprekken

Wet IKK

Iedere pedagogisch medewerker dient jaarlijks individuele coaching te ontvangen. Dat geldt ook voor tijdelijke en flexibele medewerkers. Niet iedere organisatie heeft echter de mogelijkheid om een pedagogisch coach/beleidsmedewerker in dienst te nemen. Het inhuren van een gekwalificeerde ZZP-er kan dan een passende oplossing zijn. Desgewenst zetten we samen de wettelijke verplichtingen en uw wensen en behoeftes op een rijtje, om tot een gedegen coachplan voor de komende jaren te komen.

Coaching van pedagogisch coaches

Soms beschikken organisaties wel zelf over een pedagogisch coaches/beleidsmedewerkers. Echter, wanneer de coach ook zelf werkzaam is op de groep, dan is coaching voor deze collega eveneens wettelijk verplicht. Met mijn achtergrond als HBO-pedagoog, een 4-jarige coachopleiding en uitgebreide kennis van het opvoeden van gevoelige kinderen, heb ik een uitgebreide toolkit tot mijn beschikking om ook uw coaches een boeiende en verrijkende coaching aan te kunnen bieden.

Rekentool (Wet IKK)
Het aantal uur minimale inzet van de pedagogisch beleidsmedewerker op jaarbasis is afhankelijk van het aantal fte aan pedagogisch medewerkers en het aantal kindercentra, volgens de volgende rekenregel:(50 uur x het aantal kindercentra) + (10 uur x aantal fte pedagogisch medewerkers).

Klik hier om naar de rekentool van de overheid te gaan.

Chat openen
1
Zorgen over je kind?
Zorgen over je kind?
Vragen over opvoeden?
We helpen je graag.