overprikkelingscoach

Specialisatie: Overprikkelingscoach

Ik ondersteun kinderopvangorganisaties en pedagogisch professionals met workshops, trainingen en coaching over overprikkeling. Door medewerkers inzicht te geven in de ontwikkeling van kinderen en bewustzijn, worden professionals soms tot in hun kern geraakt. Het gaat dan niet langer over het kind in de groep, maar over hun eigen ‘innerlijk kind’. Daar waar je als professional zelf mens bent en wellicht tot de ontdekking komt, dat je met regelmaat overspoeld raakt. Kinderen staan 24 uur per dag aan. Behalve natuurlijk wanneer ze slapen. Dat vraagt een enorme aandachtsspanne en aanwezigheid van pedagogisch professionals. Goed voor jezelf zorgen is dan uitermate belangrijk.

Professionals die met overprikkeling aan de slag gaan, komen vaak tot de ontdekking dat zij met momenten ‘uitchecken’ en dan even niet meer aanwezig zijn of zelfs even van hun padje raken doordat de belasting te groot is. Het is zó waardevol om dat niet weg te stoppen, maar er open met elkaar naar te kijken. Dit besef is van wezenlijk belang voor de gezondheid en inzetbaarheid van medewerkers op de langere termijn. Authentiek zijn en blijven naar kinderen vraagt je om te leren gaan zowel met je kracht als met je kwetsbaarheid.

Zelfreflectie en bewustwording helpen je niet alleen in je functioneren als professional, maar hebben ook impact in het hanteren van je eigen stress- en overprikkelingsniveau. Niet zelden realiseren pedagogisch coaches en medewerkers zich dat zij op de werkvloer zelf ook overprikkeld raken en leeglopen. Dat kan best even een harde confrontatie met jezelf zijn. Toch hoef je daarin niet streng te worden naar jezelf. Ik bied je graag de handvatten om met zachtheid en liefde naar jezelf te kijken en anders om te leren gaan met je werkdruk.

Door op een professionele manier in te zetten op overprikkeling, kun je als kinderopvangorganisatie voor je medewerkers de brug slaan tussen enerzijds een stuk verdieping en verrijking van de pedagogische praktijk en anderzijds het stimuleren van persoonlijke groei en ontwikkeling. Medewerkers ontwikkelen een steeds genuanceerder kijk, zowel op hun eigen innerlijke kind als op de kinderen in de opvang. Hoe meer jij jezelf kunt zien en horen, hoe meer je de behoeftes van de kinderen om je heen werkelijk kunt horen.

Chat openen
1
Zorgen over je kind?
Zorgen over je kind?
Vragen over opvoeden?
We helpen je graag.